Представяме ви прекрасните творби на Виолета Бояджиева, които определено заслужават

...
 Представяме ви прекрасните творби на Виолета Бояджиева, които определено заслужават
Коментари Харесай

Млади български художници - Виолета Бояджиева

 Представяме ви прелестните произведения на Виолета Бояджиева, които несъмнено заслужават внимание. Подобно на доста деца, и тя се занимава с изобразяване от дребна, като постоянно е намирала време за него, без значение какъв брой е заета. Младата художничка най-вече се въодушевява от природата и необикновеният метод, по който е устроено всичко - такава хубост, деликатност, внимание към детайла, ефемерност, само че и величие съвсем. Заради обичта си към растенията, тя приключва Ландшафтна Архитектура в Лесотехническия университет. " Това е доста хубава, изобретателна и забавна специалност ", споделя тя.

 През 2015 година се мести да живее в Германия, поради огромното си предпочитание да работи в огромно проектантско бюро. Там демонстрират интерес към нейните умения и макар че немският език не й е роден, съумява да си откри работа като младши архитект. Така сбъдва фантазията си да проектира, живее в доста хубав немски град, работата й е тъкмо това, което желае. Дори стига до нея с колело, тъкмо както си е мечтала.

 Ето по какъв начин продължава описа за себе си: " В обедната си отмора постоянно минавах около някакво арт студио, беше постоянно празно, само че боите бяха на друго място всеки ден, картините постоянно се местеха, беше си малко паранормално. Все отново допускам, че художникът е работел нощем. Освен това, в нашата постройка имаше четири огромни офиса, един от тях също беше ателие. И някак си в главата ми се роди концепцията, че в случай че някой може да бъде художник за специалност, за какво аз да не мога. Някои хрумвания са като бодли на морски таралеж и по този начин започнах постоянно да си мисля на прибиране от работа - " Днес не съм нарисувала нито една картина ". Тази мисъл в последна сметка толкоз ми влезе под кожата и взех решение, че е време да направя нещо. Рисувах съвсем всеки ден след работа и си мечтаех. Така напуснах бленуваната в миналото работа и през 2017 година се отдадох на изобразяване ".

 Виолета дефинира стила си като вълшебен натурализъм, с детайли на нео сюрреализъм. Любимата й медия е акварела, за който споделя, че е малко непредвидим, има си лична задача. " Харесва ми ненапълно, тъй като усещам, че не работя сама, не съм в цялостен надзор и постоянно се сюрпризирам прелестно от резултата. Понякога включвам и акрил, според от резултата, който желая да получа ".

*Картините са оразмерени по отношение на уеб стандартите

Инфо: www.highviewart.com

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР